Over Ons

Al ruim 40 jaar delen wij ons huis en ons leven met leonbergers Yvonne, Henk en dochter Roos.
Vanzelfsprekend wonen onze leonbergers bij ons in huis en worden de leonbergerpups in huis geboren en opgefokt.

Na 5 weken gaan ze overdag naar buiten, in een zeer ruime overdekte buitenruimte (8 x 14 meter), een zelfde buitenruimte met aaneensluitend een weiland van een half hectare, ruimte genoeg om aan de noodzakelijke spierontwikkeling te kunnen voldoen.
Als leonbergerpuppy’s dit niet kunnen gaat het vaak niet goed (heupen worden gevormd door voldoende beweging).

In deze ruimte ligt een overvloed aan speelgoed (veel prikkels), door een muziekstudio hebben we 5 cd’s laten maken met veel geluidsprikkels zoals de aankomsthal van schiphol, huilende baby’s, krijsende apen, onweer, vuurwerk, geronk van motoren en nog veel veel meer.

Dit draaien we de hele dag af, de leonbergerpuppies liggen onder deze herrie rustig te slapen; kortom vanaf jongs af aan veel prikkels, en heel veel in handen om ze zo sociaal mogelijk op te laten groeien.

Tot 7 weken komen de pups s’avonds weer binnen om huisgeluiden te horen en te slapen, daarna wordt de ruimte binnen in de huiskamer te klein en blijven ze buiten slapen, maar wel iedere dag na een wandelingetje  weer naar binnen.

De Rosaceae leonbergers zijn met zorg samengestelde combinaties waarbij gezondheid, karakter en kwaliteit voorop staan, zodat fokmateriaal vaak uit het buitenland moet komen, zijn een begrip in Nederland en ver daar buiten.

Veel Rosaceae honden behaalde kampioenschapstitels: 28 Nederlands Kampioen, 8 Internationaal kampioen, 21 Nederlands jeugdkampioen, 2 wereldkampioen, 8 Luxemburgs Kampioen, 8 Duitse Club Kampioen, 8 VDH Kampioen, 3 Belgisch Kampioen, 1 Iers Kampioen, 2 Spaans Kampioen, 1 Zweeds Kampioen, 1 noors Kampioen en 1 Canadees kampioen,  11 Duitse Landesgruppe winner of winsters waaronder Leonberg. In 2021 op de world Leonberger Championship een jeugdwereldkampioen en een senior wereldkampioen.

Naast het behouden en waar nodig verbeteren van gezondheid en karakter is het fokken van een mooie Leonberger een prioriteit in ons programma.
We hebben gemiddeld 2 x per jaar leonbergerpups die vanzelfsprekend met veel liefde perfect opgefokt en gesocialiseerd worden.
We fokken met HD goedgekeurde ouderdieren, onze Leonberger ondergaan de officiële ogentest EVCO, LPN1&2, LPPN3 en LEMP testen en een karakter en exterieurtest vanuit de Leonberger vereniging.

Uit onze fok zijn reuen voor passende teven beschikbaar, u vindt ze op de pagina “onze reuen”, voor onze fokplannen verwijzen wij U naar de pagina/button  “Leonberger pups”.

Tentoonstellingsuitslagen van Rosaceae honden vindt U op de pagina/button “nieuws”.

Foto links: Makoum Haroseth is de stammoeder van de Rosaceae kennel.
Foto rechts: Rosaceae Amaranthus, Nederlands kampioen, internationaal kampioen, wereldkampioen Duits kampioen en VDH-kampioen, uit ons eerste. nest.